logo

Saturday 28th of March 2015


Főoldal Gyógyító kövek
Gyógyító kövek Bükkszentkereszten PDF Nyomtat Email

Gyógyító kövek Bükkszentkereszten

 

Boldogasszony köve

 

Bükkszentkereszt azon misztikus helyek egyike, ahová a emberek százai jönne évről évre, hogy eljussanak a természet különleges energiáját sugárzó köveket és fákat rejtő zarándok helyre.

 

A Bükk-hegység kőzettani és ásványtani szempontból egyedülálló, Magyarországon nincs rokona. Sok millió évvel ezelőtt a Balkán környékén keletkezett és a földgyűrődések folyamán került a jelenlegi helyére. Kis mennyiségben sokféle ásványkincse van.

 

A Boldogasszony kövének a legendája úgy keletkezett, hogy azon a helyen gyülekeztek a hívők a kácsi búcsúra, és ott várta vissza a rokonság a búcsújárókat. A búcsújárók oda-vissza kb. 20 km-t tettek meg egy nap alatt. Hazatérve a Boldogasszony kő köré letelepedtek pihenni és meglepően gyorsan pihenték ki magukat. Bükkszentkereszt (akkor még Újhuta) lakói hívő katolikusok.

 

A legenda szerint Mária Jézus halála után világgá indult bánatában. Mikor Újhutára ért, elfáradt és leült egy kőre, amely megpuhult alatta, és megőrizte az ülése nyomát. Ezért tartja a nép gyógyítónak azt a követ és környékét.

Az ezoterikusok szerint a Bükkben van egy energia háromszög. Ezt ők kimérték, és a háromszög csúcsain lévő helyeken a legnagyobb az energia kisugárzása. Az egyik csúcsa ennek a háromszögnek a Boldogasszony köve. Boldogasszony kövek

 

Látogasson el Bükkszentkerresztre és töltődjön fel e különleges energiával!

Sikerült Önnek felkutatnunk a falubeliek által évszázadok óta fennmaradt titkos energiatérképet, ami alapján megismerheti, mire is jók a kövek, és ha eljön ez térképként szolgáltat a megfelelő gyógyító kő megtalálásához.

Letölthető térkép >>

 

 

Gyógyító fák a Bükkben

 

Fenyő

A gyantából és fenyőtűből kivont anyag javítja a vérkeringést, nyugtató hatású és csillapítja a köhögést

 

Tölgy

A tölgy kérgéből készült kivonat erősíti a hajat, csökkenti az ekcémát, enyhíti a fájdalmat. A belőle készült szájvíz tisztítja az emésztőcsatornát és a bőrt. Ételmérgezés esetén is sikerrel alkalmazható.

 

Bükkfa

Kisugárzása különösen messze hat. A törzstől 10-15 méterre ereje jótékonyan hat az emberre. A bükkerdőben tett séta életenergiában való fürdőzést jelent. A bükk kiűzi a lélekből a mélabút, a fejből a zavaros gondolatokat. Harmonizálja a kedélyállapotot, növeli a koncentrációképességet és lendületbe hozza az életerőt. Ha keringési zavarral küzd, vagy rendszeresen kerül stresszhelyzetbe, hetente legalább egyszer célszerű kapcsolatba kerülni egy bükkfával. A bükk erősíti a bioritmust, fokozza a teljesítményt, levelei csillapítják a fejfájást.

 

Kőrisfa

A kőris magjából készült tea segít máj- és léppanasz esetén. Külsőleg (bedörzsöléssel) enyhíti a reumát és az izomlázat.

 

Hársfa

A hársvirág-tea csillapítja a köhögést, a náthát, a hörghurutot. Nyákoldó és görcsoldó hatású.

 

Cseresznyefa

A szárított cseresznyeszárból készült tea segít az erős köhögésen, a cseresznye lé pedig az alacsony vérnyomáson.

 

Designed by: Free Joomla Theme, jumpline. Valid XHTML and CSS.